Whatsapp
Tıkla Ara
☰ Menü
× ANASAYFA HAKKIMIZDA SEO PAKETLERİ SEO İLETİŞİM

Çalışma başlangıcında 5 Bin içerik hediye !


SEOCU

 

SEOCU

SEOCU

http://goo.gl/I7kY3c

 

SEOCU, İngilizce “Search Engine Optimization” olarak geçen SEO ( Arama motoru Optimizasyonu ) ile uğraşan ve SEO olarak bilinen bir online pazarlama tekniğini kullanarak, arama motorlarında üst sıralara çıkmayı sağlayan kişi ve kurumlara verilen isimdir. Türkçe’ye ise “Arama Motoru Optimizasyonu” şeklinde çevrilir. Artık şirketler için zorunlu hale gelen online pazarlama araçlarından biri olan SEO ile SEOCU lar, dünyada olduğu gibi ülkemizde de giderek artan bir öneme sahip olmakta.

 

Son zamanlarda özellikle offline kültürden gelen birçok şirket sorumlusu ve pazarlama uzmanı da “SEO nedir?”, “SEO nasıl yapılır?” ve “SEO ne işe yarar?” gibi soruları kendilerine ve çevrelerine sormakta veya günlük hayatımızda birçok kez yaptığımız gibi Google’da arayarak bu sorunun cevabını almaya çalışmaktalar. Bu yazının amacı da bu ve benzeri sorulara kısaca cevap vermek ve SEO ile SEOCU üzerine kafa kurcalayan soru işaretlerine bir açıklık getirmek.

 

Yazının başında kelime anlamını açıkladığımız SEO (arama motoru optimizasyonu), temel olarak web sitelerinin, başta Google olmak üzere Yandex, Bing vb. arama motorlarının, arama kriterlerine uyumlu hale getirilmesi işidir. Başka bir deyişle sitelerin iyileştirilmesi ve geliştirilmesidir.

 

İnternetin hayatımıza bir daha hiç çıkmayacak şekilde girmesiyle birlikte insanlar önce web siteleri sonra da arama motorlarıyla tanıştılar. Şirketler ise internetin bu denli yaygınlaşması ve ekonomik anlamdaki gücünün artmasını göz ardı edemeyerek, web sitelerine ve online pazarlamaya daha çok para ve efor harcamaya başladılar. Marka bilinirliğini oluşturmak, artırmak ve sürdürmek isteyen, daha fazla insana ulaşmaya çalışan ve ürün satışlarında yükselişi hedefleyen firmalar için internette bulunabilirlik artık gerekli ve hatta zorunlu! İşte tam da bu amaçlara hizmet eden en popüler ve etkili mecralardan birisi arama motorları, en önemli kaynak ise arama trafiğidir. Arama motoru trafiği, ücretli trafik -yani Google Adwords- ve organik trafik olarak 2’ye ayrılır. SEO çalışması, web sitelerinin organik -yani ücretsiz ve doğal- trafiklerini artırmalarına yardımcı olur. Siteye kaliteli trafik getiren ve geridönüşüm oranlarını yükselten de, birçok durumda bu organik ziyaretçilerdir.

 

Organik arama trafiğini artırmanın başlıca yolu da web sitesinin, ilgili aramalarda en gelişmiş arama motoru olan Google ve diğer arama motorlarında üst sıralarda yer almasıdır. Üst sıralardan kasıt, öncelikle ilk sayfa, sonrasında ise ilk 5 hatta ilk 3’tür. Bu başarıyı sağlamanın ilk adımı ise web sitesine yönelik yapılacak SEO çalışmasıdır. Bunu da SEOCU yapmaktadır.

 

SEOCU nedir diye sorulduğunda ise seocu seo hizmetlerini öncelikle bilen ve bu bilgilerini siteleri yükseltmek için kullanan seo teknikleri uzmanlarına verilen isimdir. Seocu aramalarında birden çok seocu bulunabilir ve seocu ile çalışılabilir. Doğru olan şey ise nedir diye soracaksanız seocuyu iyi seçmek başta olmak üzere seocudan referans istemektir. Bir seocu öyle veya böyle iyi seo teknikleri bildiğinden birçok firma ile çalışmıştır. SEOCU nun bir şirket olarak gözükmesi ise ayrı bir güzel durumdur. Demekki bu seocu birçok firma ile çalışıyor ve bu seocu birçok firma ile çalışması karşılığında firmalaşmış demektir. Bu da bir güven göstergesidir. SEOCU ile çalışacaksanız yapmanız gereken en önemli şey, seocuyu iyi tartmaktır. Bu gibi faktörlerin toplamında seocu kendisini ortaya çıkartır ve sizleri de üst sıralara taşır.

 

SEOCULAR

NE YAPAR

 

İnternet sitelerinin arama motorlarında daha popüler olması için belirli kriterlere ihtiyaçları vardır. Bu ihtiyaçların bütününe SEO demektedir. SEO kelime anlamına baktığımızda ingilizce olarak açılımı ” search engine optimization ” yani Türkçe olarak söylemek gerekirse arama motoru optimizasyonu demektir. Birçok web site sahibi SEOCU yardımıyla sitesinin arama sonuçlarında daha çok ön planda çıkması için SEO çalışmaları yapmaktadırlar. SEO kelime anlamı her ne kadar arama motoru optimizasyonu olsa da, birçok SEO UZMANI, SEO çalışmasını farklı çeşitlerde de yapmaktadırlar. Öncelikle SEO’nun ne olduğu ve nasıl yapıldığıyla ilgili detaylı bilgilendirmeler yapacağız. Doğal SEO çalışması, tamamen doğal yollardan yapılan analiz çalışmalardır. Bunların ilki web site sahibi her gün özgün ve eşsiz içerik ile sitesini beslemek gelir. Ardından anahtar kelime yoğunluğu ve kullanım sıklığını ekleyebiliriz. Bu çalışmalarla sitenin daha da popüler bir hale gelmesi amaçlanmaktadır.

 

Bunun yanı sıra doğal SEO yöntemlerinden birisi de yüksek sayıda Backlink yani geri dönüş linki almamak ve makale içinde gereksiz derecede anahtar kelime kullanmamaktır. Doğal SEO ‘da dikkat etmemiz gereken en önemli unsurlardan birisi de geçmişte alınan aşırı backlinklerin iptal edilmesi işlemidir. Çünkü geçtiğimiz günlerde duyurulan son Google güncellemesinde artık köprü sitelerin fazla önemi olmayacağı açıkça belirtilmişti. Bu yüzden köprü siteleri fazla olan sitelerin bu sahip oldukları köprü sayfalar arama sonuçlarında artık çıkmayacak. SEO hakkında fazla bilginiz yoksa ve henüz yeniyseniz, size tavsiyemiz SEO uzmanları ile çalışmanızdır. Bu sayede siteniz emin ellerde olur ve arama motorlarına uygun bir şekilde optimize edilerek, daha çok arama sonucunda çıkabilir. Ayrıca SEO bakımından bir noktaya daha değinmek istiyorum.

 

Bu nokta ise Black SEO denilen aşırı ve spam oluşturacak SEO çalışmalarıdır. Bu tür çalışmalar genelde legal olmayan yöntemlerle yapılarak, siteler bir süreliğine ilk sayfalara getirilir. Ancak bu kalıcı olmadığı için fazla önermemekteyiz. Black SEO çalışması yapılan siteler Google gözünde de değer kaybederler. Bu hemen anlaşılmasa da zamanla o black SEO yapılan site sıralamalarda gerilere düşer. Her zaman siteniz için doğal SEO çalışmaları yapmanızı öneririz.

 

Bugün online pazarlamanın en önemli ayağından birisini ifade eden SEO, yani arama motoru optimizasyonu, hedef kitleye ulaşmanın en etkili ve kalıcı yollarından birisini ifade eder. Haliyle SEOCU yada SEO Uzmanları çok önemli bir yere sahiplerdir.

 

 

SEOCU NEDİR

KİME DENİR



Arama motoru optimizasyon işi ile uğraşan kişilere de seocu denir.
Daha sade biçimde arama motorları (Google, Bing, Yandex, Yahoo) gibi çeşitli optimizasyonlar yaparak içeriğin bulunabilirliğini arttırmada yardımcı olacak çalışmalardır.
İşte bu çalışmaları yapan kişilere seocu denir.

 

 

SEOCU

NEDİR ve NE DEMEKTİR

 

Web sitelerini, ziyaretçiler tarafından daha kolay gezinebilir ve daha çabuk bilgiye ulaşılabilir, arama motorları tarafından daha anlaşılır hale getirmek için çalışmaları yapan/yöneten kişiye SEO uzmanı - SEOCU denir.

SEO uzmanları - SEOCU lar, kullanıcı davranışları hakkındaki bilgileri derleyerek web sitelerinde yaptıkları iyileştirmeler sayesinde, ziyaretçilerine benzersiz deneyimler sunmayı hedefler.

Son yıllarda hemen hemen her alanda artan web sitelerindeki en büyük eksiklik kalite düzeyidir. En popüler arama motorları (Google, Yandex, Bing, Yahoo vs.) kalite düzeyi düşük web sitelerine ziyaretçi göndermek istemektedirler. Bunun en önemli nedeni, arama motorlarını kullanan ziyaretçileri, en kısa zamanda, aradıkları bilgi, ürün ya da hizmete ulaştırmak istemeleridir. Bu durum hem arama motoruna saygınlık kazandırır hem de ziyaretçiye zamandan tasarruf sağlar.

Sitenizi hem ziyaretçiler, hem de arama motorları açısından optimizasyonu yapılmış hale getirmek, size hedef kitlenize daha kolay ulaşmanızı sağlayan bir faktör olarak geri dönüş sağlar.

 

EN İYİ SEOCU

 

SEOCU her geçen gün daha popüler hale gelen bir meslektir. Arama motorları kullanıcı deneyimlerini ölçerek geliştirmiş oldukları her yeni algoritma sayesinden birçok spam yapan web sitelerini, arama sonuçlarından başarıyla temizlemeyi başarmışlardır. SEO uzmanı olmak isteyenler ilk yapması gereken şey, arama motorlarını sıkı takip etmek olmalıdır. Özellikle Google gibi arama motorları, sitelerin optimizasyonunun nasıl sağlanması gerektiği konusunda sıkça yardım dokümanları yayınlamakta, sorulara çeşitli platformlarda (Google Webmaster Forum, Youtube Webmaster Yardım Merkezi, Google Webmaster Yardım Merkezi,Webmaster Merkezi Bloğu) cevaplar vermektedir.

SEO uzmanları bu tür platformları sıklıkla ziyaret ederek, yeni teknolojik, teknik bilgilere sahip olabilirler.

SEOCU diğer mesleklere göre, daha fazla kendini yenilemesi gerektiren bir mesleğe sahiptir. Bu nedenle okumayı planladığınız kitapta yer alan bilgilerin güncelliği son derece önemlidir. Bundan birkaç yıl önce yazılmış olan bir kitapta yer alan bilgilerin günümüzde geçerliliğini yitirmiş olması muhtemeldir. Ancak güncel bilgiler barındıran, arama mantığını, kullanıcıların beklentilerinin analizleriyle ilgili yazılmış kitapların fayda sağlama olasılığı yüksektir.

 

SEOCU KURSLARINA GİTMEK BANA FAYDA SAĞLAR MI

 

Birçok meslekte olduğu gibi, SEO’da da kurslar size fayda sağlayacaktır. Gerçekten kendini ispatlamış bir eğitmen tarafından verilecek olan eğitimin yerini, kolay kolay başka şeylerin alamayacağını düşünüyorum.

Kurslara katılmadan önce, kursun size neler katacağı konusunda emin olmalısınız. Güncellik, yeni bilgiler, özellikle analiz yöntemleri sunan kursları takip etmenizin daha faydalı olacağını düşünüyorum. Eğer kursun içeriğinde, tasvip edilmeyen çalışmalar ve yöntemlerden bahsediliyor ise, bu yöntemlerin ileri bir tarihte geçerliliğini yitirebileceğini, sizi uzmanlık mesleğinde çok da iyi bir yere taşımayacağını unutmamanız gerekmektedir.

Üniversitelerimizde şimdilik seminer ve kurs olarak verilen eğitimler dışında, yapılan konferansların da etkilerini küçümsememek lazım. Özellikle son zamanlarda internet üzerinde artan online eğitimleri takip etmek de size çok değerler katacaktır. İmlanınız varsa, düzenli olarak yurt dışındaki seminerlere katılmanızı tavsiye ederim.

 

 

SEOCU HANGİ YÖNTEMLERİ KULLANABİLİR

 

SEO uzmanları - SEOCU 'lar web sayfalarının optimizasyonu sağlarken iki farklı yöntemden faydalanabilmektedirler. Bu yöntemleri :

Beyaz Çalışmalar (White Hat)

Siyah Çalışmalar (Black Hat)

Olarak iki sınıfa ayırabiliriz. Her iki yöntemin amacı aynı olmasına rağmen, temelde birbirlerinden farklı yöntemlerdir.

 

BEYAZ ŞAPKA ÇALIŞMALAR NELERDİR

 

Zararsız ve olması gereken çalışmalardır. Bu optimizasyon çalışmaları SEOCU - SEO uzmanları için vazgeçilmez site içi iyileştirme listelerinden oluşmaktadır. Web sayfalarına yönelik yapılan iyileştirmelerde esas olarak, ziyaretçi davranışları analiz edilerek, zayıf, kalitesiz olarak nitelendirilebilecek sayfaların, kalite oranlarını yükselterek, daha yarayışlı ve kaliteli hale getirme işlemlerini bütünüdür.

 

SİYAH ŞAPKA ÇALIŞMALAR NELERDİR

 

Arama motorları ve ziyaretçiler tarafından tasvip edilmeyen, arama sonuçlarını domine etmek için kullanılan bir nevi art niyetli çalışmalar olarak tanımlayabiliriz. SEO uzmanları yani SEOCU arama sonuç sayfalarında daha hızlı gözükebilmek için, backlink alımlarına, sahte ziyaretçi simülasyonlarına başvurmaktadırlar. Bu tür tasvip edilmeyen çalışmalar neticesinde, arama motorlarının algoritmalarının zaafları tespit edilerek, bu zaaflardan faydalanırlar.

Ancak iyi noktalara gelen web sayfaları, ziyaretçiye yeterli bilgi ve kullanıcı deneyimi sunmadığı için, ziyaretçilere zaman kaybı yaşatır, arama motorlarının prestijlerine zarar verir. Bu nedenle arama motorları spam veya kalite kontrol algoritmaları (caffein, penguen, panda vs.) geliştirirler. Bu algoritmalar sayesinde, kalitesiz içerikler, arama sonuçlarında geri sayfalara gönderilerek, kalite korunmaya çalışılır.

Her ne kadar siyah optimizasyon çalışmaları, SEO uzmanları na ( SEOCU ) kısa vadeli çıkarlar sağlasa da uzun vadeli planları olanlar için aynı şeyleri söyleyebilmek pek mümkün değildir. Kalitesiz web sayfalarının zamanla hak ettikleri yerlere gideceğini unutmamız gerekmektedir.

 

 

SEOCU NE KADAR MAAŞ ALIR

 

 

Kaliteli bir SEO uzmanı ( SEOCU ) ülkemizdeki diğer meslek standartlarına göre daha yüksek maaşlar almaktadır. Bu rakamlar aylık 3.500 TL’den başlayarak, birçok beş haneli rakamlarla devam etmektedir. Alınan maaşlar, kaliteli optimizasyon sayesinde işyerine sağlamış olduğu katkıyla doğru orantılıdır.

Ancak uzman olmamış, mesleğe yeni giriş yapmış kişiler için yüksek rakamlardan söz etmek mümkün değildir. Bu tür SEOCU adayları 1.250 TL civarında maaşlarla piyasada iş imkanına sahip olabildikleri gibi, daha düşük tekliflerle de karşılaşabilirler.

 

SEOCU ARAYANLAR NELERE DİKKAT ETMELİDİR

 

 

SEO uzmanları nın kullandıkları yöntemler bölümünde açıkladığımız gibi, ilk dikkat edilmesi gereken, SEOCU 'nun kullandığı yöntem olmalıdır. Özellikle uzun vadeli hedefleri olan işletmeler, bir anlaşma yapmadan önce, SEO uzmanı na kullandığı yöntemleri sormasında ve yapmış oldukları hizmet referanslarını incelemelerini tavsiye etmekteyiz.

Siyah çalışma suna SEO uzmanları, çıkabilecek veya geliştirilebilecek algoritmaların ardından web sitenizin görünürlüğüne verilecek zararı engelleyemezler. Bu nedenle internetteki yüzünüz, mağazanız olan web sitenizi zor duruma düşürmek istemeyenler için, siyah çalışmalar yapan SEOCU ideal bir seçim olmayabilir.

Özellikle kurumsal web sitelerinde, beyaz çalışmalar yapan SEO uzmanları uzun vade de çok daha fazla başarı sağlayabilirler. Tabi burada, çalışmış olduğunuz SEOCU nun kalitesi oldukça önemlidir. Kalite ölçümünüzü size sunulacak olan referans listesinden çıkartabilirsiniz.

 

Arama Motorlarının Tarihi

 

İlk arama motoru 1990 yılında karşımıza çıktı, adı Archie. Archie, bildiğimiz arama motorlarından çok farklıydı ve sadece dosya arama işlerinde kullanılabiliyordu. Yani bilgisayarınızda bir dosya aramak gibi düşünebilirsiniz. İnternette yer alan websitelerin içeriklerini göremiyordu…

1994 yılına kadar Archie benzeri birçok arama motoru, piyasadan geldi geçti. Bazı arama motorları sadece sitelerin başlıklarından sıralamalar oluşturabiliyorken bazıları ise yanlışlıkla websitelere günde yüzlerce kez gelip, tüm sistemin dağılmasına neden oluyordu. 1994 yılında hepimizin bildiği bir arama motoru piyasaya giriş yaptı, bu işin nasıl yapılması gerektiğini herkese gösterdi: Altavista.

Altavista’nın diğer arama motorlarından farklı olduğu alanlar:

Sınırsız bant genişliği

İleri düzey arama teknikleri

24 saat içersinde URL ekleme ve çıkarabilme özelliği

Aramanız ile ilgili öneriler ve ipuçları

Ayrıca Altavista farklı dillerde sonuç verebilen ilk arama motorudur.

Altavista ile aynı dönemde Yahoo! ve WebCrawler’ın kurulması daha sonra da 1996 yılında Google’ın kuruluşu, sektördeki dengeleri iyice değiştirdi. Altavista yavaş yavaş sektörden silinmeye, Yahoo ve Google’ın piyasayı domine etmeye başladı. Altavista önce Overture tarafından satın alındı, kısa bir süre sonra da Yahoo! bu firmayı satın aldı.

Birçok otoriteye göre, Yahoo! elindeki gücü (yani datayı) iyi kullanamadı ve istediği başarıyı bir türlü yakalayamadı. Email servisini çok iyi başaran Yahoo’nun (tabi ki o dönemde), arama motoru algoritmasında farklılığa gitmemesi, Google’ın güçlenmesine ve günümüzde dünyanın en büyük şirketlerinden birisi olmasına neden oldu.

 

Google’ın Kısa Tarihi

 

Yazımın kalanında arama motoru kelimesi yerine Google’ı kullanıyor olacağım dolayısıyla Google’ı da kısaca bir anlatmakta fayda var.

Google, Stanford üniversitesinde öğrenim gören iki öğrenci tarafından kuruluyor ve o dönemde böyle bir başarının yakalanacağı onlar tarafından bile tahmin edilmiyor. Hatta birçok defa geliştirdikleri arama motoru algoritmasını satmaya çalışan bu iki kafadar, avucunu yalamak zorunda kalırlar. Daha sonra işi uyanan diğer büyük firmalar Google’ın kapısını çalsalar da, bu sefer avuç yalayan kendileri olurlar. Google hakkında pek bilinmeyenleri anlattığım eski bir makalemde, daha detaylı bir anlatım da bulabilirsiniz.

Google, o dönemdeki başarısını “PageRank (PR)” algoritması sayesinde kazanıyor. PageRank, Google sıralamalarını belirleyen ve 0’dan 10’a kadar olan bir değerlenme modelidir. Yani eğer websitenizin PageRank değeri 0 ise siteniz değersiz, eğer bu değer 8-9-10 ise websiteniz çok değerli anlamına gelir.

PageRank, ilk yıllar sadece sitenizde yayınladığınız özgün içeriğe, aldığınız backlinklere ve size backlink gönderen sitelerin PageRank değerlerine göre belirleniyordu. Günümüzde arama motoru sonuçlarını etkileyen faktörlerin sayısı 200’lere çıksa da, o dönemde bu 3 kriter ile oluşturalan algoritma bile sektörde lider olmaya yeterli oluyordu.

Google, günümüzde dünyanın uzak ara en büyük arama motoru. Türkiye’de pazar payı %90 civarında, dünyada ise bu oran %60’ın üzerindedir. Hatta mobilde bu oran çok daha yüksek.

Gelin beraber Google’ın websiteleri nasıl taradığına ve indekslediğine yani Google nasıl çalıştığına bakalım.

 

Google Nasıl Çalışır?

 

Google’ın sayfaları arama sonuçlarında çıkarma serüveni kabaca aşağıdaki gibidir.

Websitenize bir içerik oluşturursunuz, bir blog yazısı oluşturursunuz veya sitenizi güncellersiniz,

Google botları (örümcekler), yeni içeriğinizi taramak için websitenize gelir.

Google botları genellikle linkleri takip eder. Yani dışarıdan bir link sayesinde veya başka sayfalarınızdaki linkler sayesinde Google yeni sayfanızı bulur. Eğer ortada herhangi bir link yoksa, Google’ın bu içeriğe ulaşması oldukça zor olacaktır.

Site haritası oluşturmanız, yeni linklerin tespiti açısından çok önemlidir.

Eğer robots.txt dosyasına Google botlarının girmesini engelleyici bir bilgi girerseniz, Google botları websitenize giriş yapmaz.

Eğer websitenize gelen linkler NoFollow etiketi içeriyorsa, Google botları bu linkleri de takip etmeyecektir.

Taranacak sayfanın Google’ın kurallarını ihlal edip etmediği incelenir.

Eğer bir ihlal ile karşılaşılırsa, Google gerekli cezayı sayfaya keser. Belki de sayfayı indekse hiç almaz.

Google, domain ve sayfa otoritesini belirler.

Eğer her şey yolundaysa, Google botları, sayfalarınızı taradıktan saniyeler sonra Google, bu sayfaları indeksine alır. Not: Google’da yaptığınız arama, aktif web sayfalarını aramamaktadır. Google’ın önbelleğe aldığı sayfalara göre yapılan arama sonuçlarıdır.

Herhangi birisi Google’da bir arama yapar.

Google, geçmiş aramaları göz önüne alarak bazı önerilerde bulunur. (Google’a bir şey yazmaya başladığınızda Google “auto complete” yani otomatik doldurma ile bazı öneriler sunar)

Google, yapılan aramanın eş anlamlılarını da kullanır

Arama sonuçları arka planda kabaca belirlenmiştir.

Arama sonuçlarında kimin hangi sırada yer alacağı da yukarıda belirttiğim gibi sayfa ve domain otoritesine göre tespit edilir.

Google, aramaya yapan kişinin daha önce yaptığı aramaları da baz alır ve herkese aynı arama sonucunu göstermez.

Organik sonuçlar listelenmiş oldu!

 

Artık muhatabımızı biraz olsun tanıdık. Peki şimdi bizim websitemiz arama motoru sonuçlarında nasıl üst sıralara çıkacak, ona bakalım. Yani SEOCU neden gereklidir?

Yazımızın başında SEOCU sorularına, güzel bir cevap ile karşılık vermiştim ancak hatırlarsanız...

Diğer yazılarımızı da okumanız dileğiyle...

 

SEOCU, SEOCU İSTANBUL, İSTANBUL SEOCU, SEOCU ANKARA, ANKARA SEOCU, İZMİR SEOCU, SEOCU İZMİR, SEOCU BURSA, BURSA SEOCU, EN İYİ SEOCU

 

New Lines;

Adana SEOCUAdıyaman SEOCUAfyon SEOCUAğrı SEOCUAnkara SEOCUAntalya SEOCUArtvin SEOCUAydın SEOCUBalıkesir SEOCUBilecik SEOCUBingöl SEOCUBitlis SEOCUBolu SEOCUBurdur SEOCUBursa SEOCUÇanakkale SEOCUÇankırı SEOCUÇorum SEOCUDenizli SEOCUDiyarbakır SEOCUEdirne SEOCUElazığ SEOCUErzincan SEOCUArdahan SEOCUIğdır SEOCUEskişehir SEOCUGaziantep SEOCUGiresun SEOCUGümüşhane SEOCUHakkari SEOCUHatay SEOCUIsparta SEOCUİçel (Mersin) SEOCUİstanbul SEOCUİzmir SEOCUKars SEOCUKastamonu SEOCUKayseri SEOCUKırklareli SEOCUKocaeli SEOCUKonya SEOCUKütahya SEOCUMalatya SEOCUManisa SEOCUKahramanmaraş SEOCUMardin SEOCUMuğla SEOCUMuş SEOCUKarabük SEOCUKilis SEOCUNevşehir SEOCUNiğde SEOCUOrdu SEOCURize SEOCUSakarya SEOCUSamsun SEOCUSiirt SEOCUSinop SEOCUSivas SEOCUTekirdağ SEOCUTokat SEOCUTrabzon SEOCUTunceli SEOCUŞanlı Urfa SEOCUUşak SEOCUVan SEOCUYozgat SEOCUZonguldak SEOCUAksaray SEOCUBayburt SEOCUKaraman SEOCUKırıkkale SEOCUBatman SEOCUŞırnak SEOCUBartın SEOCUYalova SEOCUKarabük SEOCUKilis SEOCUOsmaniye SEOCUDüzce SEOCU