SEO Yapılacak Sitenin Alt Yapısı Nasıl Olmalıdır
Google ve diğer arama motorlarının sitenizi indekslerken bu konuda çok hassas davranır. Sitenizin içerisinde bulunmasını istediği veya bulunmamasını istediği özellikleri kontrol etmektedir. Parametrelere uygun olarak hazırlamış sitelere, diğer sitelere farkla daha iyi not vermekle birlikte aramalarda üst sıralara çıkarır. Blog içerikleri, kategoriler, ürünler, marka sayfaları ve kampanya sayfaları gibi sistemin dinamik yapısını oluşturan, seo açısından önemi bulunan sayfaların SEF URL yapısını otomatik ya da manuel olarak oluşturabilirsiniz.
SEF URL Yapısı Nedir
Herhangi bir ürün eklediğimizde bu ürün için bir url oluşur. Bu URL temel yazılım standartlarına göre salt sayfa adından sonra çeşitli rakam ve karakterler içerir.
Örneğin; www.siteadresi.com/urun.php?id=12
Burada alan adından sonra gelen kısımdaki id=12 değeri ile sistem çağırılan ürünü tanıyarak ziyaretçiye sunar. Yalnız SEF URL yapısı, arama motorlarının genellikle tavsiye ettiği çeşitli rakamlar ve karakterlerden uzak daha anlaşılır, ürün adının ya da ürün adıyla birlikte kategori hiyerarşisinin türkçe karakterler olmadan yer aldığı URL şeklidir.
Örneğin; www.sitesadresi.com/erkek/erkekaksesuarları/siyah-ayakkabı
İstediğiniz içeriğin URL yapısını siz de belirleyebilirsiniz. Örnek olarak, bir ürünün SEF URL yapısında kategori isimleri yer almasın sadece ürün adı yer alsın da diyebilirsiniz.
Örneğin; www.siteadresi.com/erkek-ayakkabı şeklinde de bir URL verebilirsiniz.
Her ürün veya her dinamik içerik için sistemde aktif ettiğiniz her dil için ayrı bir dil URL tanımlayabilirsiniz. Sistemde birden fazla dil kullanırken Türkçe için manuel URL, İngilizce ya da farklı olan diller için otomatik URL kullanabilirsiniz.
Web sitenizin tasarımının mobil uyumlu olup gözü yormaması ziyaretçilerinizin birçoğunun bu siteye tekrar gelmelerini sağlayacaktır. Böylelikle arama motorlarında sitenizin itibarı da yükselecektir. Tabi bununla birlikte sitenizin kolay ödeme sistemi, stok takibi kolay içerik oluşturma panelleri gibi olumlu olan faktörleri de arama motorlarında üst sıralara yükselmenize de yardımcı olacaktır. E-ticaret sitenizin alakalı olduğu sektör ile ilgili kelimelerin titizlik ile seçilerek analiz edilmesi gerekmektedir. Google anahtar kelime planlayıcı gibi araçları kullanarak bu analizleri gerçekleştirmeniz mümkündür. Bu şekilde bulunan kelimler ile yazılan özgün içerikler sayesinde arama motorlarında üst sıralara yükselebilirsiniz.
İçerik Güncellemesi
Özgün içeriklerle e-ticaret sitenizi istikrarlı bir şekilde güncelleyip arama motorlarından en üst sıralara çıkarmayı sağlar. Sektörünüzde uygun blog içerikler sitenizi ziyaret eden kullanıcıların e-ticaret sitenize olan ilgisini arttırır. E-ticaret sitesindeki ürün açıklamaları düzenli olarak güncellenirse eğer arama motorları bu çalışmaları dikkate alır, site düzenli olarak ziyaretçi alır site trafiği yükseldikçe ve güncellemeler yapıldıkça siteniz arama motorlarında üst sıralara tırmanmaya başlar. Bu yazımızda SEO ipuçlarını ve e-ticaret sitesi için gerekli olan anektodlarını sizinle paylaştık. Fakat bir noktada sizlerle paylaşmak istediğimiz farklı bir konu daha var;
İnternet sitenizin içeriğinde ki araçları daha iyi algılamanız için çalışmalarınız hakkında daha iyi bilgi sahibi olmak arama motoru optimizasyonlarında daha yüksek bir sıralama elde etmenizi sağlar. Sitenizin içerisinde ki özellikleri bilmek ve size özel admin panelinde yapabileceğiniz çalışmalar ve değişiklikler sitenizin içeriğindeki bütün bilgileri öğrenip ve kavramanız başarısız olmanızı imkânsız bir hale getirir. Web sayfanızın kendi sektörünüze uyumlu blog ve başlıklardan oluşmasına ayrıca özen göstermeniz kendi sektörünüzde öncü firmalardan biri olmanızı sağlar. Web sayfanızı sadece metinler ve makaleler ile değil video ve resimler ile beslemeniz yine sizin için SEO optimizasyon çalışmalarında olumlu etkileyecektir. İnternet dünyasında ki bu çalışmaların organik ve özgün olması, çalışmaların yapıldığı internet sitelerinin başarı oranlarını artırmaktadır.
Alt Kategori: Seo Blog
Ana Kategori: Google