Whatsapp
Tıkla Ara
Bu Ay Neler Oldu ? : Tuğç Bey İletişim Sayfasından Seo İçin Talepte Bulundu...
Seo / Dijital Hizmetler / Entegrasyon / Özel Entegrasyon Nedir Nasıl Yapılır

Özel Entegrasyon Nedir Nasıl Yapılır

5
(27)

Özel Entegrasyon Nedir Nasıl Yapılır?

Öncelikle özel entegrasyon ne olduğunu sizlere açıklayalım. Özel entegrasyon birlikte e-fatura uygulamasından rahatlıkla yararlanabilirsiniz. Donanım, mali mühür, yazılım vb. kullanarak özel entegrasyon yöntemi aracılığıyla e-fatura uygulamasını kullanma şekilleri arasında farklar bulunmaktadır. Özel entegrasyon nedir sorusuna karşılık olarak insanlara e-fatura uygulamasından yararlanma amacıyla uygulanan entegrasyon işlemidir denebilir. Özel entegrasyonun herhangi bir donanım maliyeti bulunmamakla birlikte, hiçbir şekilde yazılım giderleri bulunmamaktadır. Herhangi bir personele ihtiyacınız olmadığından personel için harcamalarınız da olmayacaktır ayrıca iş gücü maliyetleri de bulunmadığından oldukça hesaplıdır. Herhangi bir mali mühür kullanma zorunluluğu bulunmamaktadır. Ödemeniz gereken sadece bir veri arşivleme maliyetleri bulunmaktadır, bunlarla birlikte mevzuat ve teknik güncellemeler takipleri kendiniz halletmeniz gerekmektedir.

Özel entegrasyon ise e-fatura, e-defter, e-Arşiv, Fatura, e-İrsaliye gibi kayıtları yapmak adına Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yetkilendirilen aracı kurumlardır. Özel e-ticaret entegrasyonu ile beraberinde gelen kolaylıklar sorunsuz şekilde faturalandırma işlemlerinizi yapmanıza yardımcı olur. Gelir İradesi Başkanlığının sunduğu 2 farklı yöntem daha bulunmaktadır. Bunlar özel entegratör ve GIB portalı ile oluşturulabilmektedir. Fakat bunların avantajları olmasıyla birlikte dezavantajları da bulunmaktadır. GIB portalının sizlere bir masrafı olmamasına rağmen, yapabileceklerinizin sınırlı manuel ve aylık yüklenebilecek e-Fatura sayısının 500 olması, yüksek fatura kesen firmalar için oldukça kısıtlayıcı bir yapısı olduğundan dolayı bu tarz şirketler için uygun görülmemektedir.

Özel Entegrasyon Süreci Nedir?

Eğer yüksek satıda fatura kesen bir firmaysanız, bunların entegrasyon işlemlerini gerçekleştirebilmeniz adına Gelir İrade Başkanlığının sizin için belirlediği ve yayınladığı teknik kılavuz doğrultusunda elektronik kayıtlarınız oluşturulur ve takibi sağlanır. Bu işlemlerin ardından e-Fatura, e-Arşiv Fatura ve e-İrsaliye kullanıcının mali mührüne ihtiyaç duyulmadan kendi mali mührü veya hızlıca imzalama gücüne sahip HSM cihazına sahipse cihaz aracılığıyla elektronik kayıtlar imzalanabilmektedir. Eğer aklınızda özel entegrasyon nasıl yapılır gibi bir soru bulunuyorsa bunu sizlere açıklayarak daha net kararlar vermenizde yardımcı olabilmekteyiz. Bu sistemlerin size 7/24 hizmet sağlayacağından ve devamlı olarak çalışır durumda olacaktır. Kullanıcının beklentisini karşılamak atına, kullanıcıya sunduğu web portalında elektronik kayıtların her zaman el altında olmasını sağlamaktadır. Bilgi işlem sisteminin maliyeti özel entegrasyonun içerisinde bulunduğundan başka bir şeye ödeme yapmanız gerekmemektedir. Bu işlemlerle birlikte herhangi bir mevzuat ya da teknik kılavuzlarda bir güncelleme yapılması gerektiğinde bunları anında halledilerek sorunsuz bir şekilde devam ettirilmesi sağlanır. Bunlarla birlikte sizin verilerinizin yedeklenmesiyle birlikte olası sorunların önüne geçilerek sorunsuz şekilde işlerinizi devam ettirmeniz sağlanır. Özel entegrasyon nasıl yapılır sorunuza çalışanlarımız ile birlikte kafanızdaki soru işaretlerine cevap vermekteyiz. Bunların dışında sizin işlerinizi gerçekleştirecek görevli kişiler, kullanıcıya ait elektronik kayıtların içini göremez.

Özel Entegrasyon Neden Avantajlıdır

Özel entegrasyon bilgi işlem sistemi, arşivleme maliyetleri ve sunucu yönetimini kullanıcılarımızın yapmasıyla birlikte küçük ödemeleri de bulunmaktadır. Fakat bunlarla birlikte bütün hizmetler sorunsuz şekilde devam etmektedir. GIB portalı seçmeniz dâhilinde size sunduğu fonksiyonlar oldukça sınırlı olduğundan dolayı sürekli fatura çıkaran bir kuruluşsanız sizin için oldukça kısıtlayıcı bir seçenek olacağını bilmeniz gerekmektedir. Bunlarla birlikte özel entegrasyon nedir diye düşünün kurumların gerekli bilgilere sahip olduktan sonra rahatlıkla ihtiyaçları doğrultusunda karar verebileceklerdir. Böylelikle ihtiyaçları doğrultusunda seçilen bu yöntemlerle birlikte en doğru yol özlenmiş olunur ve kullanıcının bütün ihtiyacı kolayca giderilmiş olunur. Özel entegrasyon yapılırken kullanıcının hiçbir kayıt detayını görülmeyeceğinden oldukça güvenlidir. Yani bilgileriniz sizin izniniz olmadan kimse tarafından görüntülenemez. İşlemi gerçekleştiren görevli kişiler sizin adınıza GIB’e bir başvuruda bulunamaz.

Alt Kategori: Entegrasyon
Ana Kategori: Dijital Hizmetler

Bu yayın ne kadar yararlı oldu?

Oy vermek için yıldızlara tıklayın!

Ortalama puanı 5 / 5. Oy sayısı: 27

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.

Mutlaka Okuyunuz

Entegrasyon Nedir ve E ticaret Entegrasyonu Nasıl Yapılır

4.7 (27) Entegrasyon Nedir Ve E-ticaret Entegrasyonu Nasıl Yapılır? Entegrasyon nedir sorusuna öncelikle cevap vermek …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

thirteen − nine =